Android: Alerta pentru Milioane de Telefoane din Toata Lumea

Android imunizare

Android are milioane de utilizatori vizati de o alerta foarte importanta care aduce in atentie problema majora care inca exista in momentul de fata in ceea ce priveste lipsa vaccinurilor de care foarte multa lume are nevoie. Cei de la McAfee au observat in ultimul an de zile o crestere substantiala a numaurlui de tipuri de malware care sunt facute special pentru cei care sunt interesati sa se vaccinze, diverse metode fiind gandite pentru ca oamenii sa fie atacati.

Android este sistemul de operare vizat de catre hackeri pentru ca prin intermediul sau pot obtine mai usor acces pentru a controla in totalitate telefoanele oamenilor si a extrage date din ele. Conform McAfee, majoritatea metodelor prin care sunt atacati oamenii implica mesaje text false pentru vaccinare, sau chiar reclame false privind vaccinarea, oamenii fiind direcitonati catre website-uri malitioase prin care sunt pacaliti sa-si cedeze informatiile in speranta ca se vor vaccina.

Android: Alerta pentru Milioane de Telefoane din Toata Lumea

Android are de multe ori pacaliti utilizatorii sa ofere acces anumitor aplicatii malitioase la functii si date la care n-ar trebui sa aiba in mod normal acces, aplicatiile malitioase fiind distribuite in numar mare acum. Daca acum vreo cateva saptamani se punea accent foarte mare pe faptul ca se distribuie malware pentru Android prin aplicatii care sunt promovate in mesaje care anunta ca oamenii au colete neridicate, acum aflam cat de grava e situatia si cu vaccinarea.

Android este folosit pe miliarde de telefoane din intreaga lume, deci plaja de utilizatori care pot fi atacati este mult mai mare decat in cazul celor care au iPhone, asa ca hackerii se concentreaza pe sistemul de operare al Google. Vorbim desigur despre o problema care are in centru utilizatorii care sunt pacaliti sa ofere acces la toate informatiile care ajung la hackeri, iar asta pentru ca in mod normal ei nu ar avea acces la ele pentru a le exploata.

Android este gandit ca un sistem de operare sigur, insa din pacate utilizatorii sunt cei vulnerabili care sunt pacaliti sa isi ofere toate datele fara sa stie, si de aici vin multe probleme.