BANCA Transilvania: AVERTIZARE Oficiala Vizand Toti Clientii

BANCA Transilvania defectiuni

BANCA Transilvania are o avertizare extrem de importanta pentru clientii sai din toata Romania, iar asta pentru ca le este adusa in atentie o problema extrem de serioasa despre care ei ar trebui sa stie chiar acum. Dupa cum prea bine stiti deja, de cateva luni de zile se deruleaza atacuri de tip phishing in Romania, diversi atacatori incercand sa obtina datele clientilor BANCA Transilvania, dar nu numai, pentru a putea fura banii din conturi, ceva ce desigur ca poate fi o problema extrem de serioasa.

BANCA Transilvania incearca sa ii ajute pe clientii sai sa se fereasca de asemenea probleme, astfel ca astazi are o avertizare despre care toata lumea ar trebui sa stie, ea aducand in discutie fraudele facute prin telefon. Conform celor de la BANCA Transilvania, e posibil ca atacatorii sa apeleze clientii, sa le vorbeasca despre probleme tehnice care nu exista si sa le ceara sa ofere diverse date personale sub diverse pretexte, totul pentru a obtine acces la conturile lor.

BANCA Transilvania: AVERTIZARE Oficiala Vizand Toti Clientii

BANCA Transilvania spune ca problemele inventate de catre atacatori pot viza sistemele de plati, sau nu numai, iar clientilor li s-ar putea cere informatii personale de identificare, numarul cardurilor, codul PIN, data de expirare, etc. Aceste informatii ii pot ajuta pe atacatori sa fure conturile clientilor BANCA Transilvania, sau sa foloseasca direct datele cardurilor pentru a face cumparaturi, sau plati, prin diverse sisteme care nu solicita folosirea 3D Secure, de exemplu.

BANCA Transilvania explica in website-ul sau si ca din cauza noilor reglementari ale PSD2, in cazul tranzactiilor frauduloase initiate din conturile clientilor, recuperarea banilor este aproape imposibila. In aceasta idee, trebuie sa fiti foarte atenti si sa nu oferiti informatii confidentiale prin telefon pentru ca exista riscul sa aveti banii furati din conturi si sa nu aveti vreo solutie pentru a ii recupera, chiar daca BANCA Transilvania ar vrea sa va ajute.

BANCA Transilvania ofera foarte multe informatii importante pe website-ul sau cu privire la securitatea bancara, insa trebuie sa le si urmati pentru a va tine banii in deplina siguranta.