Telefonul Android ce era Vandut de FBI catre Lumea Interlopa

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, cu miliarde de oameni care-i folosesc functiile in mod constant, iar libertatea pe care o ofera este un element important pentru foarte multi dintre cei care-i folosesc.

Aceasta libertate, dar si posibilitatea de modificare a Android in fel si chip, a stat la baza deciziei celor de la FBi de a pacali lumea interlopa careia i-a vandut un telefon produs sub brand-ul Anom, el avand o versiune modificata a sistemului de operare.

Android este oferit open source de catre Google, iar cei de la FBI l-au modificat pentru a face spionarea extrem de usoara, chiar daca pentru utilizatorul obisnuit telefonul parea ca este gandut pentru a oferi functii avansate de securitate.

Telefoanele Android pe care FBi le-a vandut sub denumirea Anom aveau inclusiv o aplicatie speciala care promitea sa ofere comunicatii criptate, ea fiind ascunsa in aplicatia Calendar, insa si aceasta era facuta de agentia federala, toate comunicatiile fiind monitorizate.

Telefonul Android ce era Vandut de FBI catre Lumea Interlopa

Android a fost sistemul de operare ales de catre FBI pentru ca putea fi facut orice dorea agentia federala, telefoanele avand inclusiv o functie speciala care permitea steregea completa a datelor din ecranul de blocare, ceva ce totusi nu a fost pe placul autoritatilor.

FBi a ales telefoane Google Pixel 3A si 4A pentru vanzare catre lumea interlopa care a fost dornica sa le cumpere, deci nu a fost vorba despre a face un telefon special pentru aceasta operatiune, ci doar despre modificarea unora existente.

Android a avut modificata denumirea in Arcane OS, iar Google Play Store a disparut din telefoane impreuna cu optiunile de a activa GPS-ul, sau alte functii menite sa permita localizarea telefoanelor de la distanta in vreun fel.

FBI a facut telefoane care la o prima vedere pareau a fi total sigure, insa in baza carora au reusit sa adune probe impotriva unor oameni implicati in criminalitatea organizata din SUA, chiar daca unii au reusit sa-si stearga complet telefoanele.

Android ramane totusi un sistem de operare care poate oferi siguranta pentru cei care isi doresc cu adevarat asta, insa ceea ce a facut FBi ne arata si ca oamenii pot fi pacaliti sa-si cedeze datele fara sa stie ce se intampla.