CEC Bank: Importanta ALERTA Transmisa catre Clientii Romani

CEC Bank atasare

CEC Bank este in centrul unei alerte foarte importante care este transmisa catre clientii din toata Romania, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa care poate duce si la pierderi serioase de bani. Mai exact, cei de la CEC Bank au imaginea folosita intr-o noua campanie de tip phishing a carei menire este de a pacali clientii sa faca plati catre atacatori in baza unor documente de plata false, iar banii in aceste situatii sunt greu de recuperat.

CEC Bank le-a emis clientilor mai multe alerte in ultima perioada in legatura cu aceasta problema extrem de serioasa, insa cea despre care vorbim acum vine direct de la autoritatile din Romania. Situatia este una extrem de serioasa in momentul de fata, atat de serioasa incat agentia guvernamentala pentru securitate cibernetica a Romaniei a publicat imaginea de mai jos care prezinta modul in care se incearca pacalirea clientilor CEC Bank sa faca plati catre atacatori.

CEC Bank: Importanta ALERTA Transmisa catre Clientii Romani

CEC Bank atasare ordine

CEC Bank le-a spus clientilor in repetate randuri sa ignore orice fel de email-uri precum cel de mai sus care ajung la ei, insa din pacate nu toata lumea face asta, mai ales ca el pare sa fie destul de real. Spre deosebire de atacurile obisnuite, acesta este scris in mod destul de corect din punct de vedere gramatical, deci nu e la fel de usor de depistat ca fiind o frauda, precum in cazul altor atacuri similare care vizeaza clientii CEC Bank din Romania.

CEC Bank nu poate proteja clientii de asemenea tipuri de atacuri, iar asta pentru ca ele vin de la atacatori care isi ascund identitatea, iar platile facute in urma acestor fraude nu pot fi intotdeauna recuperate. Daca luam in calcul si noile reglementari ale directivei PSD2, la nivel european, recuperarea banilor trimisi devine mult mai dificila pentru ca e facuta de catre client in cunostinta de cauza, astfel ca nu intotdeauna poate fi oprit totul inainte sa existe o pierdere pentru client.

CEC Bank le spune clientilor sa ii ceara ajutorul de fiecare data cand exista probleme de acest gen, iar aceasta este singura solutie pentru a impiedica pierderile de bani este sa aveti grija si sa nu dati curs cererilor de acest gen.