Calea Lactee: Video INCREDIBIL, ce se Ascunde in Galaxie

Calea Lactee are in clipul video incredibil de mai sus prezentat ceea ce se ascunde in galaxia noastra, iar oamenii de stiinta incep acum sa aduca in atentie ceva ce va fi explicat cu greu. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa faca pentru prima oara o harta a particulelor care se afla intre stelele, planetele, cometele, meteoritii ce se deplaseaza prin Calea Lactee in mod constant, totul in ideea de a dezvalui ceea ce nu e vizibil in mod normal decat cu telescoape performante.

Calea Lactee este plina de tot felul de elemente ascunse de acest gen, iar oamenii de stiinta au incercat pentru prima oara sa dezvaluie ceea ce se afla intre obiectele de mari dimensiuni, dar care ajuta la formarea lor. Particulele de praf cosmic, indiferent de dimensiunea lor, contribuie la formarea stelelor si planetelor asa cum le percepem acum, astfel ca o harta interactiva care le prezinta este fix ceea ce era necesar pentru omenire.

Calea Lactee: Video INCREDIBIL, ce este Ascuns in Galaxie

Calea Lactee pare sa aiba spatiu gol intre stelele planetele, etc pe care le vedem in diverse imagini surprinse din spatiul cosmic, dar realitatea este ca foarte multa praf cu particule de mici dimensiuni se afla in acel spatiu. Desintitatea de particule difera dintr-o zona la alta a galaxiei Calea Lactee, la fel ca si compozitia chimica a particulelor, iar oamenii de stiinta prezinta in clipul video de mai sus cat de important este rolul lor in formarea corpurilor cosmice.

“Între stelele din Calea noastră Lactee, cantități imense de particule de praf plutesc fără scop în jur. Ele formează elementele de bază pentru noi stele și planete. Dar încă nu știm exact ce elemente sunt disponibile pentru a forma planete precum Pământul nostru. Un grup de cercetare SRON condus de Elisa Costantini a comparat acum observațiile de la telescoapele cu raze X cu datele de la acceleratoarele de particule pentru a crea o hartă a particulelor de praf interstelar în Calea Lactee.”

Calea Lactee aduna tot acest praf cosmic in urma coliziunii dintre diverse obiecte din univers, sau a disparitiei unor stele, evenimentele care il produc fiind diverse, dar existenta sa este esentiala pentru univers. Telescoapele capabile sa surprinda imagini cu raze X sunt cele care pot descoperi aceste particule de foarte mici dimensiuni din Calea Lactee, iar unii dintre voi stiti deja de la NASA ca navele lor spatiale au materiale de protectie speciale pentru acest tip de praf.

Calea Lactee este in continua schimbare, iar descoperirile pe care le tot vedem ne arata cat de multe elemente importante inca raman ascunse in galaxia noastra in continuare.