LUNA: Anuntul ULUITOR, ce Parea Imposibil in Spatiul Cosmic

luna oxigen

LUNA este in centrul unui anunt uluitor care ne arata cat de multe inca nu stim ca sunt posibile in spatiul cosmic, dar si cat de importante vor fi realizarile pentru intreaga omenire. Mai exact, o companie israeliana a anuntat ca va participa la cel putin o misiune pe care japonezii o vor realiza in legatura cu luna, iar in prima dintre ele vor transporta pe satelitul natural al Pamantului o tehnologie care va permite crearea de oxigen si alte metale acolo.

LUNA nu are in momentul de fata toate elementele necesare pentru a sustine viata, insa ceea ce aflam acum este ca acest lucru ar putea fi posibil multumita avansurilor tehnologice din ultimii ani. Compania din Israel care vrea sa isi testeze tehnologiile pe luna este increzatoare in faptul ca va putea nu doar sa produca oxigen acolo, ci si alte metale, sau elemente, care vor permite sustinerea vietii si vor elimina necesitatea transportarii lor de pe Pamant.

LUNA: Anuntul ULUITOR, ce Parea Imposibil in Spatiul Cosmic

LUNA va fi explorata tot mai intens in urmatorii ani pe masura ce atat NASA, cat si alte agentii spatiale, vor dori sa readuca oamenii acolo pentru a putea face si baze permanente. Tehnologia aceasta este dezvoltata cu finantarea agentiei spatiale din Israel, dar si a ministerului energiei de acolo, iar daca va avea succes, atunci o buna parte dintre elementele necesare pentru a sustine viata umana pe luna vor putea fi produse acolo.

“Tehnologia pe care o dezvoltăm face parte din lanțul valoric care permite stabilirea unor baze permanente departe de Pământ. Am planificat misiuni pentru a ne demonstra sistemul în spațiu cu parteneri. Tehnologia revoluționară Helios, care este susținută de Agenția Spațială Israeliană, poate produce oxigen din solul lunar fără materii prime consumabile de pe pământ.”

LUNA nu va putea vreodata sa sustina viata atat timp cat tehnologiile de acest gen nu vor fi puse in aplicare, astfel ca testarea lor in acel mediu este esentiala. Important este ca si folosirea are la baza utilizarea de materiale care exista deja pe luna, asa ca omenirea ar putea sa traiasca in viitoarele baze lunare fara sa fie nevoie transportul de resurse naturale de pe Pamant, una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat proiectele de pana acum.

LUNA ar putea avea prima baza facuta undeva dupa anul 2030, sau cel putin acestea sunt estimarile celor de la NASA, insa desigur ca orice se poate schimba intre timp.