Ministerul Sanatatii: Anuntul Privind Valul 4 in Toata Romania

Ministerul Sanatatii Anuntul Valul 4 Romania

Ministerul Sanatatii, prin actualul ministru, a facut un anunt foarte important cu privire la valul 4 si ceea ce se va intampla in tara noastra, iar asa cum se anticipa deja, problemele cele mai mari vor fi cu persoanele care nu s-au vaccinat pana in momentul de fata.

Ministerul Sanatatii spune ca in valul 4 ar urma sa fie afectate in principal persoanele nevaccinate, iar asta pentru ca ele nu au vreo protectie impotriva variantei Delta, extrem de contagioasa, sau daca au fost infectati, protectia este una minima.

“Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta. Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați. a declarat ministrul sanatatii la DIGI 24.”