WhatsApp: Dezvaluire FARA PRECEDENT Privind o Uriasa Problema

WhatsApp infectari

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, peste 2 miliarde de oameni folosind-o in fiecare zi pentru a comunica, dar desigur ca acest numar este in continua crestere. Avand in vedere popularitatea WhatsApp, platforma este folosita de catre oameni din diverse medii, inclusiv cel politic, sau chiar oameni din echipele de conducere ale marilor companii de pe glob, iar de acest lucru a profitat un atac foarte complex desfasurat in 2019.

WhatsApp a fost in centrul unuis candal urias atunci din cauza faptului ca a fost folosita pentru desfasurarea intregului atac, iar printre persoanele care au fost afectate de el s-a numit inclusiv Jeff Bezos. Fostul CEO al Amazon era totusi “varful icebergului”, iar asta deoarece printre cele 1400 de persoane vizate de atacul care a avut la baza malware-ul Pegasus s-au numarat inclusiv sefi de guverne, sefi de state, si diverse alte personaliatati importante, atat din mediul politic, cat si din cel privat.

WhatsApp: Dezvaluire FARA PRECEDENT Privind Uriasa Problema

WhatsApp a tinut totul secret pana acum, insa CEO-ul sau a decis sa dezvaluie aceste informatii in mod public dupa ce o colaborare intre 17 dintre cele mai mari ziare de pe Pamant a dezvaluit atacul complex bazat pe Pegasus. CEO-ul WhatsApp nu a identificat atunci atacul cu malware-ul Pegasus al companiei israeliene NSO, insa acum spune ca tot ceea ce au vazut atunci inginerii companiei seamana extrem de mult cu ceea ce a fost dezvaluit de investigatia ziarelor.

“Raportarea se potrivește cu ceea ce am văzut în atacul pe care l-am învins acum doi ani, este foarte concordant cu ceea ce vorbeam atunci. Acesta ar trebui să fie un apel de trezire pentru securitate pe internet … telefoanele mobile sunt fie sigure pentru toată lumea, fie nu sunt sigure pentru toată lumea. Asta ne spune că într-o perioadă mai lungă de timp, pe o perioadă de mai mulți ani, numărul persoanelor atacate este foarte mare. De aceea am considerat că este atât de important să ridicăm îngrijorarea în legătură cu acest lucru.”

WhatsApp a confirmat atacul dupa ce s-a aflat ca Jeff Bezos, fostul CEO al Amazon a avut telefonul infectat, insa atunci nu s-au oferit prea multe detalii si cu privire la celelalte persoane afectate. Acum incepe sa apara si adevarul cu privire la atacul de acum 2 ani de zile, insa WhatsApp da de inteles ca intre timp nu s-a mai intamplat ceva similar, asa ca aceasta este totusi o veste extrem de buna, dar pentru cei cu functii importante in guverne si companii.

WhatsApp are totusi o problema mult mai mare cu malware-ul distribuit in mod constant pentru oamenii obisnuiti, acesta fiind trimis constant prin mesaje catre o multitudine de oameni din platforma.