Windows 10: Schimbarea care Genereaza o Noua Problema Mare

Windows 10 multifunctionale

Windows 10 aduce noi batai de cap pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta pentru ca o solutie pentru o problema a sistemului de operare aduce alte probleme pentru cei care il au instalat in propriile PC-uri acum. Mai exact, o rezolvare pentru o problema de securitate serioasa care a fost descoperita in cadrul Windows 10 aduce alte probleme pentru cei care folosesc imprimante, scannere, sau alte tipuri de dispozitive multifunctionale impreuna cu PC-urile lor.

Windows 10 are aceste probleme confirmate in mod oficial de catre compania Microsoft, fara ca ea sa ofere vreo solutie pentru rezolvarea lor, dar americanii spun totusi ca lucreaza la o rezolvare care va fi disponibila in curand. Conform celor de la Microsoft, toate versiunile Windows 10 care au instalat cel mai recent patch pentru sistemul de operare sunt afectate de ceea ce se intampla in momentul de fata, astfel ca nimeni nu este scutit de bataile de cap aparute acum.

Windows 10: Schimbarea care Genereaza o Noua Problema Mare

Windows 10 are probleme cu accesoriile de imprimare/scanare care folosesc smart card-uri PIV pentru autentificare, iar asta din cauza unei modificari pentru un domain controller in ideea de a imbunatati securitatea generala. Separat de Windows 10, inclusiv Windows 8.1 si Windows 7 Service Pack 1 sunt afectate deasemenea de ceea ce se intampla, astfel ca inclusiv in cazul acestor actualizari veti avea probleme cu folosirea acestor dispozitive accesorii pentru a imprima ceva, sau a face o scanare.

“După instalarea actualizărilor lansate pe 13 iulie 2021 pe controlerele de domeniu (DC) din mediul dvs., imprimantele, scanerele și dispozitivele multifuncționale care nu sunt conforme cu secțiunea 3.2.1 din specificațiile RFC 4556 s-ar putea să nu tipărească atunci când se utilizează autentificarea cu card inteligent (PIV) .”

Windows 10 a avut anul acesta o multitudine de probleme cu imprimantele, unele dintre ele permitand chiar preluarea de privilegii de administrator de catre cei care exploata o serie de vulnerabilitati descoperite chiar recent. Cei de la Microsoft s-au luptat pentru a repara toate aceste probleme foarte serioase care au fost raportate de catre oameni, dar din pacate iata ca repara ceva intr-un modul al Windows 10, dar din pacate apare alta intr-un alt modul, si asta se intampla de ani de zile.

Windows 10 mai are cateva probleme aduse de catre actualizarile recente, iar pentru ele vor veni rezolvari destul de curand, cel putin conform companiei Microsoft.