Raed Arafat: Romania vrea sa Evite Inchiderile Sectoarelor Economiei

Raed Arafat romania evita inchiderile sectoarelor economiei

Raed Arafat a afirmat ca Romania vrea sa evite inchiderea totala a sectoarelor din economie in care exista cele mai mari riscuri de inectare, asa cum s-a intamplat pana acum, ci se merge pe impunerea unor restrictii pentru cei nevaccinati si netestati.

Raed Arafat da de inteles ca economia va functiona in valul 4 al Coronavirus cu persoanele vaccinate, sau testate, fara a fi inchisa, ceva ce se intampla si in alte tari de multe luni de zile, doar ca in cazul anumitor rate de incidenta, pentru ca inclusiv in Vestul Europei cand incidentele erau mari, totul era inchis.

“Nu vreau să se ia că am spus că așa va fi, eu dau ipoteze văzând ce este în alte țări și fiind sigur că este imposibil să revenim la închideri totale și să spunem că gata, închidem restaurantele complet, închidem totul complet, când există o categorie de oameni care reprezintă un risc minor dacă intră și consumă și participă la aceste activități și atunci impactul economic este unul mai mic.

Dacă ajungem la incidență de 3 la mie, vom ajunge să spunem: în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă sau o să spunem: îți permitem să ai capacitatea mai mare, dar cu condiția să ne asigurăm că cei care intră nu transmit, nu sunt bolnavi și așa mai departe. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.”