Raed Arafat: Motivele din Cauza Carora Romanii Nu se Vaccineaza

Raed Arafat a vorbit in urma sedintei de Guvern de ieri pentru a explica noile masuri luate de catre autoritati, dar a oferit deasemenea informatii cu privire la posibilele motive din cauza carora romanii refuza sa se vaccinze impotriva Coronavirus.

Raed Arafat spune ca mesajele transmise de influenceri impotriva vaccinului joaca un rol important, impreuna cu dezinformarea in masa de pe Facebook, WhatsApp, Telegram, TikTok, iar asa ar putea suferi toata Romania dupa ce ratele de incidenta vor creste iar.

“Deci, da, suntem două țări care avem procente mai mici, noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze, poate, pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat. Am avut o creștere foarte mare la început, după care am văzut că populația a început să fie mai reticentă în a merge la vaccinare. Poate pentru că unii au văzut că numărul a scăzut, acum o să vadă că numărul crește, din păcate.

Poate că o să-şi schimbe părerea și o să vină la vaccinare. Deci, aici factorii care duc la asta sunt multipli, nu este un singur factor, nu este o singură chestie. Nu pot să spun că a eșuat unul sau a eșuat altul. Aici sunt foarte mulți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața, împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc.

Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru. Rolul nostru este să încercăm cât mai mult să le explicăm care este beneficiul pentru ei și care este de fapt realitatea științifică și care este realitatea închipuită de către unii și alții, care e indusă prin anumite comentarii care nu sunt bazate pe știință.”