Android: Google Impune o foarte IMPORTANTA Noua Schimbare

Android nepotrivit

Android are impusa de catre compania Google o noua si foarte importanta schimbare care va avea un impact substantial asupra modului in care utilizatorii isi folosesc telefoanele mobile atunci cand instaleaza aplicatii dedicate din Google Play Store. Mai exact, cei de la Google au decis sa regandeasca regulile pentru aplicatiile facute folosind Javascript, Python, sau Lua, astfel ca dezvoltatorii lor vor trebui sa respecte un set de reguli mai stricte.

Android este folosite de miliarde de persoane din intreaga lume, insa din pacate aplicatiile care sunt oferite nu au intotdeauna cea mai buna experienta posibila, iar uneori dezvoltatorii lor profita de utilizatori pentru a le fura datele si nu numai. Google vrea sa faca mai dificile aceste furturi, dar nu doar atat, astfel ca din octombrie va impune un nou set de reguli pentru aplicatiile pentru Android care folosesc acele limbaje de programare, iar asta va schimba si modul in care sunt facute aplicatiile.

Android: Google Impune o foarte IMPORTANTA Noua Schimbare

Android va avea deasemenea impuse noi reguli si in ceea ce priveste aplicatiile care au conitnut sexual, sau aplicatiile pentru dating, ceva ce vine ca o surpriza mare pentru foarte multi dintre cei care folosesc asemenea aplicatii. Google vrea sa elimine din Google Play Store aplicatiile pentru Android care le permit barbatilor si femeilor sa interactioneze doar pentru a face sex, sau a se intalni pentru a incheia intelegeri pe termen lung cu asemenea conditii.

“Ca platformă, suntem întotdeauna încântați să susținem partenerii noștri de dezvoltatori, dar lucrăm din greu pentru a oferi utilizatorilor o experiență sigură. Ne-am actualizat politica de conținut neadecvat pentru a interzice aplicațiile care facilitează actele sexuale în schimbul unei compensații în urma feedbackului primit de la ONG-uri, guverne și alte grupuri de susținere a utilizatorilor preocupate de siguranța utilizatorilor. Aceasta aliniază politicile noastre cu alte politici Google și normele din industrie”

Android va avea deasemenea eliminate si mai multe dintre aplicatiile care prezinta continut explicit sexual, cei de la Google fiind foarte seriosi cu initiativa de a nu mai permite in magazin asemenea tipuri de aplicatii. Android va avea deasemenea impuse noi reguli si pentru aplicatiile care ofera continut pentru copii, Google dorind sa protejeze mai bine copiii impotriva continutului inadecvat, dar si a pacalelilor care duc la activarea de abonamente scumpe fara sa stie.

Android va avea toate aceste reguli aplicate in urmatoarele luni, ele urmand a intra treptat in vigoare si urmand a fi impuse pentru Google Play Store de catre compania americana chiar din momentul activarii.