DSU: Serios Mesaj de ATENTIONARE pentru Milioane de Romani

dsu prim ajutor

DSU a emis un mesaj de atentionare foarte serios pentru milioanele de romani din toata tara, institutia guvernamentala incrcand sa ii ajute pe romani sa fie in siguranta in urmatoarea perioada, ceea ce ar trebui sa fie o grija principala pentru toata lumea.

DSU vorbeste mai jos despre o serie de ghiduri pe care romanii ar trebui sa le aiba in vedere, atat pentru canicula, cat si pentru primul ajutor, autoritatile vand informatiile disponibile in cadrul propriului website chiar in acest moment.

„‼️Atenție‼️
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații sau caniculă.
Totodată, intră pe ghidul PRIM AJUTOR și află cum poți reacționa la vederea unui caz, în scopul salvării unei persoane:
Pentru evitarea oricărei situații care vă poate pune viața în pericol, vă recomandăm:
Rămâi în casă sau limitează expunerea la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul.
Bea multă apă, cel puțin 2 litri/zi (nu prea rece). Nu aștepta să-ți fie sete pentru a bea apa! Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.
Limitează consumul de băuturi alcoolice și cafea/cofeină (conduc la deshidratare rapidă).
Poartă haine uşoare, deschise la culoare, care acoperă cat mai mult pielea. Poși folosi și o cremă de soare (cu protectie minim 15).”