ING Bank: Alertele Importante pentru Clientii din Romania

ING Bank imitare

ING Bank este una dintre cele mai importante banci din tara noastra, ea avand numerosi clienti care ii folosesc serviciile din diverse colturi ale Romaniei, insa din pacate ei sunt tintele multor atacuri cibernetice in aceasta perioada. Mai jos aveti cateva dovezi ale faptului ca alertele pe care ING Bank le emite cu privire la campaniile de tip phishing care sunt acum in desfasurare ar trebui privite extrem de serios pentru ca pot lasa clientii fara conturi si bani.

ING Bank le-a tot spus clientilor din Romania sa fie extrem de vigilenti in momentul in care primsc email-uri, SMS-uri sau apeluri telefonice pentru ca e posibil sa devina victimele unor persoane rau intentionate. Primul atac de mai jos vizeaza o falsa blocare a contului de la ING Bank dintr-un “portofel online”, ceva ce desigur ca nu are legatura cu realitatea, iar modul in care este prezentat mesajul ar trebui sa fie un prim semnal de alarma pentru clienti.

ING Bank imitare atac

ING Bank: Alertele Importante pentru Clientii din Romania

ING Bank le spune clientilor sa aiba atentie cu aceste mesaje pentru ca sunt malitioase, la fel ca si cel de mai jos care le spune clientilor ca al lor cont a fost limitat si ca e necesara actualizarea datelor personale pentru a avea din nou acces la el. Mesajul e identic in a treia imagine, doar ca titlul email-ului este diferit, dar ideea principala e aceeasi, de a pacali clientii ING Bank sa isi cedeze informatiile pentru ca persoanele din spatele atacurilor sa aiba acces la conturi.

ING Bank imitare phishing

ING Bank le-a emis clientilor alerte in care le-a spus ca aceste tipuri de atacuri au menirea de a ii trimite catre clone ale platformei sale de internet banking, ceea ce e foarte clar vizibil in imagini. In momentul in care acceseaza acele website-uri si isi introduc informatiile personale, clientii ING Bank cedeaza practic hackerilor accesul nu doar la datele lor, ci poate inclusiv la conturile din platforma, deci implicit si la banii care exista in ele.

ING Bank imitare acces

ING Bank nu poate face mai mult decat sa ii alerteze pe clienti in legatura cu ceea ce se intampla, iar asta pentru ca ei trebuie sa fie atenti si sa se protejeze impotriva acestor atacuri.