Guvernul Romaniei: Trend Crescator de Cazuri Noi de Coronavirus in Romania

Guvernul Romaniei Trend Crescator Cazuri Noi Coronavirus Romania

Guvernul Romaniei, prin INSP, spune ca exista un trend crescator de cazuri noi de Coronavirus in Romania, situatia fiind una ingrijoratoare chiar daca nu este vorba despre multe cazuri noi inregistrate de catre autoritati, situatia mergand totusi intr-o directie care ingrijoreaza multa lume.

Guvernul Romaniei spune ca varianta Delta a Coronavirus incepe sa fie secventiata la din ce in ce mai multe persoane, chiar daca ea nu trece inca printr-o transmitere comunitara, situatia ramane in continuare foarte serioasa in tara noastra, din pacate.

“Vă mulțumesc foarte mult pentru întrebare. Mi se pare îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, deși nu este foarte mare. Este un semnal de alarmă. Trendul este vizibil crescător și acest lucru trebuie să ne facă pe toți să fim ceva mai vigilenți, deși este soare afară și vacanță.

Tulpina Delta, din fericire, încă, nu putem să spunem că a devenit comunitară, deși este majoritară între tulpinile care au fost secvențiate, este majoritară și pentru că selectăm într-un mod destul de acurat persoanele care necesită acest tip de analiză, care ne sugerează nouă că ar putea să fie infectate cu alte tulpină decât tulpina inițială, Alfa, chiar pot să vă dau niște cifre: undeva la 40% din cazuri au fost parte a unor focare, ale căror legături le-am găsit și care aveau legătură cu deplasări.”