Huawei: Acuzatiile foarte Grave ce au Socat o Lume Intreaga

Huawei urmarire

Huawei este din nou in centrul unei controverse care a socat lumea din cauza unor acuzatii formulate impotriva companiei chinzesti, iar daca ele se dovedesc a fi adevarate, atunci o parte din ceea ce spunea Donald Trump e real. Huawei a fost actionata in judecata in SUA de catre o companie din California care o acuza de faptul ca i-a furat tehnologii proprietare, dar ar fi si instalat intr-un sistem de securitate public din Lahore, Pakistan, metode prin care sa acceseze datele din el fara drept.

Huawei este in centrul unor acuzatii care ar confirma fara dubiu faptul ca tot ceea ce a spus SUA pana acum este adevarat, iar daca se va confirma acest lucru, atunci probabil ca mai multi parteneri isi vor pune serioase semne de intrebare. Huawei ar fi furat aceste tehnologii ale companiei din California acum cativa ani, cand s-ar si fi folosit de ele pentru a crea metode prin care sa poata accesa in mod neautorizat date importante pentru securitatea nationala a Pakistanului, dar si pentru a-i spiona cetatenii.

Huawei: Acuzatiile foarte Grave ce au Socat o Lume Intreaga

Huawei ar fi accesat fara drept sistemul cu circuit inchis de camere de supraveghere pe care orasul Lahore l-a instalat cu ajutorul companiei americane, iar aici intervine acuzatia de spionare a pakistanezilor. Prin acel sistem, cei de la Huawei sunt acuzati si ca ar fi accesat date despre oficiali guvernamentali, sau locali, din Pakistan, impreuna cu date despre cetatenii din, probabil, acel oras, iar daca acuzatia e reala, atunci e foarte grava.

“Compania Buena Park, Business Efficiency Solutions LLC din California, sau BES, spune într-un proces intentat miercuri în curtea districtuală din California că Huawei i-a cerut să înființeze un sistem în China care să ofere Huawei acces la informații sensibile despre cetățeni și guvern oficiali dintr-un proiect de supraveghere a orașelor sigure din cel de-al doilea oraș ca mărime din Pakistan, Lahore. Muhammad Kamran Khan, directorul operațional al Autorității pentru orașe sigure din Punjab, care supraveghează proiectul Lahore, a declarat că autoritatea a început să analizeze acuzațiile BES.”

Huawei spune ca in 2018 a initiat o actiune de arbitraj in Pakistan si a obtinut o decizie favorabila in fata companiei americane, asa ca probabil de aceea ea isi cauta dreptatea in SUA. La polul opus, autoritatile din Lahore spun ca investigheaza acuzatiile formulate impotriva Huawei, astfel ca ramane de vazut in ce masura ele vor fi confirmate, desi e improbabil ca pakistanezii sa o faca pentru ca asta i-ar pune intr-o lumina foarte proasta.

Huawei a fost acuzata de Donald Trump si guvernul SUA de faptul ca sistemele sale informatice contin vulnerabilitati introduse intentionat pentru ca in final compania chinzeasca sa acceseze datele din ele.