RO-ALERT Folosit si Pentru Alerte Privind Apa care Nu este Potabila

RO-ALERT alerta apa potabila

RO-ALERT este un sistem care a fost gandit pentru a le trimite romanilor mesaje in caz de catastrofe naturale, in principal, dar si privind orice fel de pericole care le afecteaza viata, inclusiv apa de la robinet care nu este potabila, dupa cum au aflat cei din Campina.

RO-ALERT a fost folosit de catre autoritatile locale pentru a ii alerta pe locuitori in legatura cu faptul ca nu ar trebui sa consume apa de la robinet deoarece ea nu mai este potabila, si cel mai probabil mai nimeni nu s-a asteptat sa primasca un asemenea mesaj.

RO-ALERT a fost folosit zilele trecute de catre autoritatile locale pentru a-i alerta pe cetateni dupa ce compania locala care distribuie apa pentru casele oamenilor, dar si DSP, au detectat faptul ca apa ar fi contaminata, recomandand ca ea sa fie folosita pentru orice nu presupune consum, sau contaminarea altor alimente.

“Față de această situație, societatea Hidro Prahova spune că accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila. Hidro Prahova a extins măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației.”