Raed Arafat: Ingrijorare din Cauza Ratei Mici de Vaccinare

Raed Arafat Ingrijorare din Cauza Ratei Mici de Vaccinare

Raed Arafat a dezvaluit ca lipsa numarului mare de romani vaccinati reprezinta o ingrijorare pe masura ce valul 4 al Coronavirus continua sa creasca in intensitate, insa asta nu e tocmai ceva nou pentru ca autoritatile tot spun asta de ceva vreme.

Raed Arafat spune ca impactul asupra spitalelor ar putea fi unul destul de mare din cauza lipsei persoanelor vaccinate in numar mare, iar asta se va vedea in principal la sectiile de terapie intensiva, acolo unde e si numarul cel mai mic de paturi disponibile.

“Să spunem că nu ne îngrijorează, clar că nu spunem adevărul. Da. Când vezi că încep să crească, când ştii că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, să zicem, că se răspândeşte mult mai uşor, încă studiile nu sunt finalizate, dar se pare că are un efect mai serios la nivel de copii… Nu ştim încă care e procentul, care e impactul, dar ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum. În România avem doi tineri care au decedat la Spitalul Babeş şi îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem.”