Guvernul Romaniei: Pasaportul COVID ar putea fi Folosit in Tara

Guvernul Romaniei Pasaportul COVID restrictii

Guvernul Romaniei discuta despre posibila folosire a pasaportului COVID inclusiv in Romania, asta desi in repetate randuri s-a spus in trecut ca aceasta masura nu va fi luata in cazul tarii noastre, dar iata ca lucrurile ar putea sta complet diferit in viitor.

Guvernul Romaniei discuta aceste masuri in coalitia de guvernare, iar ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, le-a dezvaluit, asa ca e posibil ca in urmataorele saptamani sa aflam clar ce fel de masuri de restrictie noi vor fi impuse in tara noastra.

“În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu pașaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, și avem în lucru împreună cu DSU o modificare legislativă prin care acest pașaport covid să poată fi utilizat și în interiorul țării, așa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui pașaport covid. Efectiv unde și cum vom implementa aceste măsuri de prevenție va depinde de evoluția pandemiei dar trebuie să fim pregătiți.

În funcție de evoluția pandemiei să hotărâm care sunt spațiile care vor necesita, pentru a avea accesul în ele, pașaportul covid și care sunt activitățile. Evident că sunt anumite activități cu un risc mai mare, cum sunt restaurantele, discotecile, barurile, și sunt activități cu un risc mai mic, cum sunt sălile de teatru, poate acolo unde nu este neapărat o aglomerație foarte mare.”