Ministerul Sanatatii: Procedura de Autorizare a Vaccinurilor Anti COVID-19

Ministerul Sanatatii Procedura Autorizare Vaccinurilor Anti COVID-19

Procedura pentru autorizarea vaccinurilor impotriva COVID-19 este explicata mai jos de catre secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, andrei Baciu, el incercand sa ne ofere mai multe detalii despre modul in care autoritatile europene se asigura de faptul ca serurile sunt sigure.

“Vă invităm să urmăriți un interviu despre procedurile de avizare și recomandare din partea EMA a vaccinurilor împotriva COVID-19 cu Alexandra Spurni, șef Serviciu Evaluare la Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, susținut de Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV și secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

„Orice problemă de siguranță este atent monitorizată. Absolut nimic nu scapă, absolut nimic nu rămâne la voia întâmplării. Chiar dacă comitetul de farmacovigilență nu vine cu o recomandare clară din prima, tocmai pentru că este nevoie de o evaluare foarte atentă și foarte în amănunt a tuturor datelor disponibile. Siguranța este clar monitorizată, ca în cazul oricărui medicament.” Alexandra Spurni”