Guvernul Romaniei: Vaccinul Pfizer Autorizat Definitiv in SUA

Guvernul Romaniei Vaccinul Pfizer Autorizat Definitiv SUA

Guvernul Romaniei a anuntat ca vaccinul produs de catre compania Pfizer BioNTech a primit autorizarea definitiva in SUA de la FDA pentru folosirea in cazul persoanelor cu varste de peste 16 ani, el fiind autorizat provizoriu inca din iarna anului trecut.

Guvernul Romaniei ne spune ca acesta este primul vaccin care a obtinut autorizare definitiva intr-o tara importanta, peste 204 milioane de doze fiind folosite doar acolo pentru imunizarea oamenilor, si probabil ca Agentia Europeana a Medicamentului va oferi o autorizatie similara in curand.

“Vaccinul Pfizer a primit autorizare definitivă în SUA.

Agenția Federală pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite ale Americii (FDA) a acordat astăzi autorizare definitivă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani.

Comirnaty este primul vaccin care obține o astfel de autorizație.

În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, vaccinul Pfizer beneficiază în continuare de autorizația de utilizare în regim de urgență.

Până în momentul de față, în SUA au administrate peste 204 milioane de doze, fiind vaccinate peste 92 de milioane de persoane cu schemă completă.”