Raed Arafat: Avertizare Privind Purtarea Mastii de Protectie

Raed Arafat masca autobuze

Raed Arafat are o avertizare foarte importanta cu privire la purtarea mastii de protectie, iar asta pentru ca nu toata lumea se protejeaza, iar seful DSU afirma ca in lipsa acestei masuri de protectie ar trebui luata atitudine, oferind si un exemplu.

Raed Arafat spune ca soferii de autobuze ar trebui sa refuze sa plece din statie in momentul in care calatorii nu poarta msca de protectie in masini, ceva ce desigur ca ar duce fara discutie la incidente, dar seful DSU spune ca politia nu poate pazi fiecare locatie in care nu se respecta regulile.

“Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul.

Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască! Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului! Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz.

Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?” a spus Raed Arafat. „Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final. Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți.

Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau mască și numai trei erau care nu poartă mască, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți.”