Telekom: Finalizarea Vanzarii catre Orange e Tot mai Aproape

Telekom finalizare

Telekom se apropie de finalizarea vanzarii diviziei de servicii fixe catre Orange, ea fiind aprobata de catre Comisia Europeana cu mai bine de o luna in urma, desigur si cu unele obligatii pentru ca totul sa poata fi finalizat. Conform informatiilor aparute in presa acum cateva luni, Telekom trebuia sa finalizeze vanzarea catre Orange in luna septembrie, dar desigur ca informatiile sunt neoficiale, deci termenul poate fi prelungit dincolo de aceasta luna, daca e cazul.

Telekom a primit de la Comisia Europeana aprobarea pentru a-si vinde divizia de servicii fixe catre Orange sub rezerva unor modificari pentru modul in care va fi finalizata tranzactia dintre cele doua companii. Cei de la Orange nu puteau deveni actionari in divizia de servicii mobile a celor de la Telekom, asa cum s-ar fi intamplat daca ar fi finalizat achizitia diviziei fixe asa cum a fost ea gandita initial, asa ca au fost cerute modificari pentru intelegere de catre Comisia Europeana.

Telekom: Finalizarea Vanzarii catre Orange e Tot mai Aproape

Telekom va cheltui si 20 de milioane de dolari in operatiunea de a imparti diviziile din toate punctele de vedere, astfel ca vorbim despre costuri mari pentru grup, dar va primi si bani destui pentru milioanele de clienti care vor ajunge la Orange. Per total, Telekom ar trebui sa castige cateva sute de milioane de euro de pe urma vanzarii diviziei de servicii fixe catre cei de la Orange, dar va exista o companie noua care-i va prelua pe toti pentru inceput.

Telekom va ramane in Romania cu divizia de servicii mobile in care cel mai probabil va incepe sa faca investitii serioase, mai ales ca inca nu are o retea 5G pe care sa o ofere clientilor din toata tara. Separat de asta, probabil ca vor continua invstitiile in reteaua mobila a Telekom, mai ales ca exista mari diferente in performante fata de Orange si Vodafone din cam toate punctele de vedere, deci e posibil sa avem parte de vesti bune din acest punct de vedere.

Telekom a incrcat sa vanda divizia de servicii mobile impreuna cu cea de servicii fixe, nu a reusit, dar asta nu inseamna ca nu se va intampla candva in viitor acest lucru.