Coronavirus: Mastile Textile Interzise in Romania in Scoli

Mastile textile vor fi interzise in scolile si universitatile din Romania, urmand ca doar purtarea mastilor chirurgicale sa permita urmarea cursurilor, iar asta pentru ca ele ofera protectie impotriva infectarii cu Coronavirus, in timp ce mastile din material nu ofera vreuna.

Coronavirus este un virus de dimensiune extrem de mica, iar mastile textile nu au capacitatea de a il filtra in vreo masura, astfel ca mastile medicinale sunt obligatorii in scoli si universitati, fie ca e vorba despre cele cu trei straturi, sau cele FFP2, care ofera un nivel ridicat de protectie.

Romania ia aceasta masura de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus destul de tarziu, in alte tari mastile textile fiind interzise de mult in mijloacele de transport in comun si chiar in magazine, anumite tari impunand intr-o perioada doar folosirea mastilor FFP2.

“Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. Dacă condițiile meteo nu permit, se poate desfășura în interior, până la incidență de 2 la mie fără mască de protecție.

Suplimentar față de cea fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților trebuie să fie măști de uz medical. Deci, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere această modificare și menținerea mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu covid-19 la copii sunt îngrijorătoare, atât la nivel internațional, cât și la nivel național.

Ce vedem, acum, în zilele acestea: sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectați cu COVID. Atât, ca principalele modificări. Mulțumesc frumos și sper să nu avem mari incidente în anul care vine.