BCR Romania: Anuntul IMPORTANT la care Nu mai Sperau Romanii

BCR Romania calatorii

BCR Romania transmite un anunt oficial cu o decizie la care nu mai sperau romanii din toata tara, iar asta dupa ani si ani de zile de asteptare pentru schimbari atat de importante si in Romania. Mai exact, cei de la BCR Romania au anuntat un parteneriat cu CFR Calatori pentru implementarea primului sistem care permite plata calatoriilor cu cardul direct in tren, da ati citit bine, in Romania se vor putea plati biletele de tren chiar in vagon.

BCR Romania spune ca prima ruta pe care este testat acest sistem este cea care transporta calatorii de la Gara de Nord la Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni, langa Bucuresti. Daca testul va avea succes, atunci nu este exclus ca sistemul sa fie folosit inclusiv in alte trenuri din Romania, dar probabil ca va fi nevoie de o perioada de testare inainte ca BCR Romania sa decida impreuna cu CFR Calatori sa le ofere romanilor posibilitatea de a face asta si altundeva.

BCR Romania: Anuntul IMPORTANT la care Nu mai Sperau Romanii

BCR Romania spune ca platile pot fi facute la terminalele cu carduri contactless, telefoane, sau chiar smartwatch-uri, astfel ca puteti plati foarte rapid calatoria voastra fara a mai sta la casa de bilete. Nu conteaza de la ce banca aveti emis cardul, sau daca e VISA ori Mastercard, cei de la BCR Romania spunand ca plata e posibila in orice conditii, deci pe aceasta ruta va puteti bucura fara probleme de plata biletelor de transport in orice conditii.

BCR Romania a implementat deocamdata acest sistem cu CFR Calatori pentru ca vorbim despre o ruta cu pret fix, iar asa e mai usor de perceput suma necesara pentru calatoria facuta de catre oameni. Pentru implementarea pe alte rute e mai mult ca sigur nevoie de mai multe modificari pentru sistem, dar si trasee care sa aiba acoperire GSM buna pentru confirmarea platilor, dar BCR Romania si CFR Calatori vor decide unde ar mai putea ajunge sistemul.

BCR Romania a lucrat cu Metrorex pentru a permite efectuarea de plati ale calatoriilor folosind cardurile, iar acum digitalizeaza si trenurile, dar acest din urma proces va fi unul de mai lunga durata.