Guvernul Romaniei: Masura Privind Efectuarea Cursurilor Scolare Online

Guvernul Romaniei a avut astazi o sedinta pentru a se discuta masurile care vor fi impuse in vederea inceperii scolii la jumatatea lunii septembrie, iar autoritatile se pregatesc sa anunte in mod oficial masurile care vor fi impuse in toata tara.

Guvernul Romaniei ar urma sa anunte faptul ca elevii vor face scoala online incepand cu incidente care depasesc 6/1000 de locuitori, iar asta pentru ca asa ar fi cerut Consiliul National al Elevilor din Romania pentru a nu se genera pierderi de materie.

“Peste şase la mie, confirm cele prezentate de doamna Mihăilă. Avem două ipoteze: una care nu diferențiază între vaccinaţi şi nevaccinaţi, merg toţi în online. Aş vrea să vă spun că vin de la o întâlnire cu Consiliul Naţional al Elevilor din România, care au solicitat această măsură, motivând în felul următor: scenariul hibrid este un scenariu care a generat pierderi foarte mari, or prezenţa fizică a celor vaccinaţi diferit de prezenţa online a celor nevaccinaţi ar conduce la un scenariu hibrid care ar face dificile recuperările după această perioadă.

Chiar dacă îmi place să cred şi să sper că nu vor fi multe localităţi, nu vor fi mari acele localități care vor depăși incidenţa de şase la mie, luăm în considerare şi această ipoteză, peste şase la mie, şi până la instituirea carantinei să se lucreze în două variante. Prin consultări cu doamna ministru Mihăilă şi cu reprezentanții CNSU şi INSP, vom vedea care este ipoteza pe care o s-o v-o propunem, domnule prim-ministru, şi care să fie anunțată, după aprobarea la nivel CNSU, printr-un ordin de ministru pentru care ne-am asumat public, împreună, termenul 1-2 septembrie, dar constat că există o nerăbdare, să-i spun aşa, pentru a avea acest ordin de ministru încă de la finalul lunii august şi cred că putem să luăm în calcul să vă propunem promovarea acestui ordin de ministru pe care să-l facem public.”