Raed Arafat: Permisii pentru Romani, Carantinarea Totala Exclusa

Raed Arafat Permisii Romani Carantinarea Exclusa

Raed Arafat a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa cu ministru sanatatii Ioana Mihaia, ca se exclude carantinarea totala a Romaniei, lockdown, dar ca sunt luate in calcul masuri pentru romanii care refuza sa se vaccineze, ceea ce se intampla si in alte tari.

Raed Arafat spune ca se doreste impunerea de “permisii” pentru unii pentru a nu exista restrictii pentru toti, ceea ce este logic si normal pentru ca vaccinarea ofera protectie, deci in lipsa ei, sau a testarii constante, care e costisitoare, unii romani nu vor avea acces la anumite activitati.

“Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem la restricții pentru toți. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem unele activități fără să le închidem. Dacă menținerea unor activități va fi bazată pe vaccinare, testare, noi aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea. Varianta nouă se răspândește foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze.

Eu sper să nu ajungem la măsuri care să fie foarte bune. Deci să ajungem, totuși, să modulăm situația care depinde de noi. Dacă respectăm regulile, limităm răspândirea.”