Guvernul Romaniei: Varianta Delta Infecteaza si mai Multi Romani Nevaccinati

Guvernul Romaniei Varianta Delta Infecteaza Multi Romani Nevaccinati

Guvernul Romaniei, prin INSP, a publicat informatiile saptamanale privind evolutia infectarilor in toata tara in perioada 16 – 22 august, iar din pacate autoritatile confirma iar ca 80% dintre persoanele infectate nu au fost vaccinate impotriva Coronavirus.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca 95% dintre decesele inregistrate in aceasta perioada au vizat persoane care nu erau vaccinate, in timp ce in cazul restului de 5% a fost vorba despre persoane vaccinate cu doar o singura doza, exceptand Johnson & Johnson.

“In săptămâna 16 – 22 august 2021, 41.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Cluj, Ilfov, Timiș si Constanta. 80.4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 29.7% din totalul deceselor au fost înregistrate in Călărași, Iași, Caras Severin, Constanta si București. 94.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate,
iar 4.0% la persoane vaccinate cu schema incompleta.

De la începutul pandemiei pana in prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.”