Romania: Activitatea Centrelor de Vaccinare Redusa din Nou

Romania Activitatea Centrelor de Vaccinare Redusa din Nou

Romania isi reduce din nou activitatea centrelor de vaccinare din cauza numarului foarte redus de persoane care se imunizeaza in aceasta perioada, iar asta arata cam cat de rau sta tara noastra in ceea ce priveste imunizarea la nivel national.

Romania avea pana recent redusa activitatea de vaccinare de la 12 ore la 6 ore in 26% dintre centrele din tara, insa s-a luat decizia ca ea sa fie redusa peste tot la doar 6 ore, activitatea urmand a fi crescuta abia dupa ce mai multi oameni vor dori sa se vaccineze.

“În ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, după cum ştim, în momentul de faţă, aproximativ 26% din centrele de vaccinare care au fost active la nivel naţional au activitatea suspendată temporar.

Aproximativ 60% din centrele de vaccinare care sunt în momentul de faţă active, şi anume 603 centre au programul de lucru redus la șase ore şi am transmis, în urma unor evaluări pe care le facem periodic în ceea ce priveşte eficiența centrelor de vaccinare, ca programul de lucru al tuturor centrelor de vaccinare să fie redus la șase ore în loc de 12 ore în perioada următoarelor două, trei săptămâni.

În funcţie de adresabilitatea pe care o vom înregistra, sigur că programul poate să revină la forma inițială sau putem reactiva anumite centre care au fost suspendate temporar. Ne așteptăm ca în perioada următoare, din cauza creşterii numărului de cazuri, la nivel naţional să avem şi o adresabilitate crescută sau în creştere la vaccinare.”