Guvernul Romaniei: Statul ar Putea Renunta sa Testeze Gratuit Romanii Nevaccinati

Guvernul Romaniei: Statul renunta Testeze Gratuit Romanii Nevaccinati

Guvernul Romaniei ar putea face o schimbare radicala de strategie in lupta impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca ministrul sanatatii, Ioana Mihaila, e de parere ca romanii nevaccinati nu ar trebui sa fie testati in mod gratuit din moment ce se pot vaccina gratuit.

Guvernul Romaniei se pregateste sa ia o decizie similara inclusiv pentru medici si personalul medical nevaccinat, asa ca n-ar fi exclus ca si restul romanilor sa fie testati pe banii lor, asa cum se intampla si in alte tari in care exista oameni care refuza sa se vaccinze.

“Statul testează gratuit persoanele care dezvoltă simptome, persoanele care sunt la risc, pacienţii oncologici care trebuie să se interneze în spitale, persoanele care vin în contact cu bolnavii, testează gratuit copiii din şcoli, în unităţile de primiri urgenţe, în cele mai multe spitale în cazuri de pacienţi internaţi. Părerea mea personală este că, atunci când vorbim de a testa persoane care au libertatea de a alege să se vaccineze gratuit, statul nu ar mai trebui să acopere aceste costuri.

Este vorba că statul, din banii colectaţi de la bugetari şi de la cei care lucrează în privat, a făcut eforturi deosebite, atât pentru a asigura, anul trecut şi anul acesta, spitalizare, tratament şi concediile medicale pentru cei care au fost infectaţi, carantinaţi din diverse motive şi, de asemenea, a făcut eforturi deosebit de mari pentru a asigura accesul gratuit la vaccinare.”