Planeta Marte: INCREDIBILE Descoperiri care Vizeaza Omenirea

Planeta Marte calatorie

Planeta Marte este “urmatoarea frontiera”, oamenii de stiinta pregatind in cadrul agentiilor spatiale din diverse tari misiuni care ar urma sa aduca astronautii pe a patra planeta de la soare cat se poate de curand. Chiar daca sume uriase de bani sunt invstite pentru ca primele calatorii spre planeta Marte sa se faca in cursul anilor 2030, inca exista foarte multe de rezolvat inainte ca oamenii sa poata ajunge acolo, dar mai important, sa si poata ramane acolo.

Planeta Marte este deja explorata de catre multipli roboti care cutreiera pe suprafata sa, mai multe sonde spatiale fiind in atmosfera, dar oamenii de stiinta au facut o descoperire chiar si mai importanta. Cercetatorii au afirmat ca pentru a exista calatorii in siguranta cat mai mare catre planeta Marte, e nevoie ca acestea sa aiba loc atunci cand a soarele se afla intr-un moment de activitate maxima, iar asta pentru ca exista doua mari probleme pentru aceste misiuni.

Planeta Marte: INCREDIBILE Descoperiri care Vizeaza Omenirea

Planeta Marte e departe de Pamant, cateva luni fiind necesare pentru ca o nava spatiala sa ajunga acolo, iar in tot acest timp este lovita constant atat de radiatii solare, cat si de raze cosmice care vin din afara sistemului solar. Pentru ca oamenii care vor calatori catre planeta Marte sa fie in siguranta, deplasarea in timpul unui “maxim solar” este de dorit, iar asta pentru ca in acea perioada activitatea solara intensa protejeaza nava spatiala de razele cosmice din afara sistemului solar.

“Acest studiu arată că, deși radiațiile spațiale impun limitări stricte și prezintă dificultăți tehnologice pentru misiunea umană pe Marte, o astfel de misiune este încă viabilă. Calculele oamenilor de știință demonstrează că ar fi posibil să se protejeze o navă spațială legată de Marte de particulele energetice de la soare, deoarece, în timpul maximului solar, cele mai periculoase și particule energetice din galaxiile îndepărtate sunt deviate de activitatea solară îmbunătățită.”

Planeta Marte ofera deasemenea protectie minima impotriva radiatiilor solare, dar oamenii de stiinta ar putea include scuturi mai eficiente pentru a-i proteja pe astronauti in timpul calatoriilor. Desigur ca acest proces este departe de a fi simplu, insa chiar si asa, calatoriile spre planeta Marte ar fi mult mai sigure daca ar fi facute in timpul acestor perioade in care activitatea solara e maxima, dar asta nu se va intampla pana in anul 2030.

Planeta Marte nu va putea fi oricum vizitata pana in anul 2030 din cauza lipsei unor nave spatiale suficient de bine pregatite pentru calatorii atat de lungi cu echipaj uman, asa ca ramane sa vedem ce anume va fi anuntat in legatura cu totul.