WhatsApp: Avertizare cu un PERICOL pentru Telefoane Android

WhatsApp canal

WhatsApp este in centrul unei avertizari extrem de serioase care vizeaza telefoane Android din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim si despre o problema care ar trebui sa fie in atentia oricui chiar acum. Mai exact, se pare ca un pachet de modificare a WhatsApp este distribuit in lumea intreaga cu malware incorporat, iar asta le permite hackerilor care il distribuie sa obtina control asupra telefoanelor, impreuna cu foarte multe date existente in ele.

WhatsApp are in momentul de fata peste 2 miliarde de utilizatori care sunt activi in intreaga lume, iar mai bine de jumatate dintre acestia folosesc aplicatia de mesagerie direct de pe telefoanele Android. Avand in vedere ca WhatsApp nu le ofera tuturor utilizatorilor ceea ce isi doresc in cadrul aplicatiei, mult aleg sa instaleze diverse pachete de modificare a aplicatiei, insa unele dintre ele sunt pline de malware, asa cum suntem avertizati acum.

WhatsApp: Avertizare cu un PERICOL pentru Telefoane Android

WhatsApp are de ceva vreme creat un pachet de modificare a functionalitatii sale care se numeste FMWhatsAppWhatsApp, el fiind distribuit in intreaga lume, dar popular este in principal prin Asia. Din pacate, o versiune total malitioasa a acestui pachet de modificare pentru WhatsApp contine un tip de malware numit TriadaTrojan, iar prin acestea se instaleaza si alte tipuri de malware, inclusiv cel xHelper, care este extrem de greu de sters din telefoane.

WhatsApp are printre modificarile facute de acest pachet, cel putin conform celor care l-au creat, unele care ar trebui sa-i imbunatateasca securitatea generala, dar din pacate vedem ca nu se intampla asta. Diverse versiuni ale acestui pachet de modificare pentru WhatsApp sunt distribuite prin Google Play, fara a fi malitioase totusi, deci trebuie sa aveti grija sa nu instalati pachetul in sine pentru ca va veti infecta telefoanele cu diverse tipuri de malware.

WhatsApp nu are ce sa faca in aceasta situatie pentru a ii proteja pe utilizatorii sai din intreaga lume, dar avertizarea ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea acum.