LUNA: UIMITOR Anunt care Vizeaza Viitorul Intregii Omeniri

LUNA modul

LUNA revine in centrul intregii omeniri in momentul de fata, iar asta pentru ca un anunt uimitor pentru viitorul notru a fost facut, iar el ar putea determina multe dintre viitoarele misiuni din spatiul cosmic. Mai exact, o companie spatiala japoneza a prezentat un nou modul lunar care ar putea fi folosit pentru a duce incarcaturi pe luna, el fiind mai mare decat cele folosite in trecut si ar putea da startul unei noi ere a explorarii spatiale, nu doar a satelitului natural al Pamantului.

LUNA este de mare interes pentru omenire in continuare, iar asta pentru ca in urmatorii ani sunt programate multiple misiuni catre ea, inclusiv pentru a readuce astronautii pe suprafata satelitului Pamantului. Conform companiei japoneze care a creat acest nou modul lunar, el este capabil sa transporte incarcaturi de pana la 500 KG, deci nu va fi dedicat transportului de astronauti, ci in schimba va transporta tot ceea ce ar fi nevoie pentru ei acolo.

LUNA: UIMITOR Anunt care Vizeaza Viitorul Intregii Omeniri

LUNA modul aselenizare
Nou Modul lunar, FOTO: iSpace.

LUNA urmeaza sa fie vizitata in urmatorii ani de catre nave spatiale trimise de catre mai multe agentii spatiale, iar acest modul ar trebui sa fie trimis de catre agentia spatiala japoneza undeva prin 2024, daca va fi pregatit. Un prim modul facut de japonezi urmeaza sa fie trimis anul viitor pe luna, el fiind asamblat acum in Germania, insa cel de generatie a doua este mult mai important deoarece va fi mult mai versatil decat crede multa lume.

“Pe măsură ce ne uităm la viitorul apropiat, seria 2 ne va permite nu numai să ne sporim capacitățile, ci și să oferim clienților noștri acces și oportunități mai mari. Seria 2 este un pas pozitiv către realizarea unui ecosistem cislunar divers și durabil. În special, landerul își propune să fie unul dintre primii aterizatori lunari comerciali capabili să supraviețuiască noaptea lunară și este conceput pentru a avea capacitatea de a ateriza fie pe partea apropiată, fie pe partea îndepărtată a lunii, inclusiv în regiunile polare.”

LUNA va fi vizitata de al doilea modul lunar cel mai devreme in 2024, iar conform japonezilor acesta ar urma sa poata “supravietui” unei nopti pe satelitul natural al Pamantului fara a fi afectat prea mult. Separat de asta, se pare ca el ar fi gandit pentru a aseleniza oriunde pe luna, inclusiv in zona intunecata, sau la poli, ceva ce pana in momentul de fata nu a fost incrcat nici macat de catre cei de la NASA, iar asta ar urma sa schimbe foarte multe.

LUNA a devenit extrem de interesanta in ultimii ani pentru ca urmeaza sa fie facute baze lunare acolo, iar prima calatorie a oamenilor catre Marte va porni din spatiul cosmic din apropierea sa.