Windows 11: AMENINTAREA Microsoft pentru Utilizatorii de PC

Windows 11 amenintare

Windows 11 este urmatoarea versiune importanta a sistemului de operare pe care compania Microsoft vrea sa o lanseze pentru utilizatorii de PC-uri din intreaga lume, insa aceasta nu se va intampla foarte usor. Microsoft incearca sa forteze cat mai multa lume sa renunte la Windows 10 daca vrea Windows 11, si chiar sa convinga lumea sa isi cumpere calculatoare noi pentru acest sistem de operare, care aparent ar necesita si resurse mai multe pentru a functiona.

Windows 11 a fost prezentat de la bun inceput ca un sistem de operare pentru care utilizatorii de PC-uri ar trebi sa aiba sisteme performante pentru a se putea bucura de o experienta de utilizare cat mai buna, in final. Microsoft le “recomanda” oamenilor sa instaleze Windows 11 doar pe sistemele performante, insa nu va restrictiona accesul pentru calculatoarele mai vechi, desi ameninta oamenii ca va bloca actualiarile pe PC-urile cu procesoare foarte vechi.

Windows 11: AMENINTAREA Microsoft pentru Utilizatorii de PC

Windows 11 ar urma sa blocheze orice fel de actualizari pentru calculatoarele vechi care au instalata noua versiune, desi oficial nu sunt compatibile cu ea, amenintarea celor de la Microsoft e indirect o cerere de a cumpara PC-uri noi. Strategia celor de la Microsoft incepe sa semene cu a Apple, care o data la cativa ani blocheaza noile actualizari pe telefoanele, tabletele, PC-urile vechi, obligand oamenii sa cumpere modele mai noi, iar cu Windows 11 se face fix acelasi lucru, la o scara mult mai mare.

Windows 11 nu pare sa fie gandit pentru a oferi suport pentru PC-uri vechi, asa cum Windows 10 a fost gandit sa functioneze pe o varietate de calculatoare, dar poate ca si scaderea vanzarilor de PC-uri e un motiv pentru aceasta strategie. In cazul Intel, procesoarele mai vechi de anul 2017 nu au suport oficial in Windows 11, ceea ce e foarte surprinzator, iar in cazul AMD lucrurile nu sunt cu mult diferite, si asta a suparat foarte multa lume.

Windows 11 ar putea fi o foarte mare bataie de cap pentru multa lume si e posibil ca vanzarile de PC-uri si componente pentru PC-uri sa creasca dupa lansarea sa, insa ramane de vazut exact ce se va intampla in final.