Huawei: Masura RADICALA cu care a MIRAT Foarte Multa Lume

Huawei mirare

Huawei a luat foarte multa lume prin surprindere cu o masura radicala pe care a fost nevoita sa o impuna, una despre care ar trebui sa stie toata lumea pentru ca ea nu este una luata foarte usor, dar are un mare impact. Huawei a decis sa dubleze procentul de componente folosite in cadrul telefoanelor pe care le vinde, astfel ca in cel mai nou dintre ele, 60% dintre componentele integrate sunt chinezesti, nu produse de catre parteneri din alte tari, ca pana acum.

Huawei a fost obligata sa ia o masura atat de radicala din cauza problemelor extrem de mari care au fost aduse de catre sanctiunile impuse de catre SUA, astfel ca acum compania isi regandeste foarte multe dintre produse. Ca parte a acestui proces, cei de la Huawei incep sa foloseasca mai multe componente care sunt produse in China de catre diversi parteneri, chiar daca ele nu sunt la fel de performante precum cele care sunt produse de catre partenerii americani.

Huawei: Masura RADICALA cu care a MIRAT Foarte Multa Lume

Huawei mirare componente

Huawei, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, a fost obligata sa foloseasca noi componente de la producatori chinzi, insa asta nu a dus si la o scadere, sau crestere, a pretului de productie al telefonului Mate 40. Acesta are aproape 60% dintre compente cumparate de la parteneri chinezi in raport cu Mate 30, iar procentul ar putea creste si mai mult in Mate 50 pentru ca telefonul sa poata fi vandut fara probleme in intreaga lume de catre companie.

Huawei ar putea elimina din Mate 50 conectivitatea 5G pentru a putea sa isi vanda telefonul oriunde doreste, iar desigur ca nu toti fanii vor fi multumiti, dar macar vor putea cumpara telefoanele. Huawei a gasit alternative pentru componentele pe care le cumpara de la parteneri occidentali, chiar si pentru Google Play Store, insa niciuna dintre aceste alternative nu e la fel de buna precum ceea ce ii era oferit in trecut, dar poate ca SUA isi va mai schimba sanctiunile.

Huawei ar trebui sa lanseze in toamna acestui an seria Mate 50 cu multe schimbari, insa e posibil ca tot ceea ce va oferi telefonul sa fie inferior fata de ceea ce exista la concurenta.