Raed Arafat: Mesaj pentru Romanii care Nu se Vaccineaza, sau se Externeaza Infectati

Raed Arafat a vorbit intr-o conferinta de presa de la Guvernul Romaniei despre o problema extrem de serioasa care are in vedere unii romani care se externeaza din spitale infectati, unul facand asta recent chiar de la terapie intensiva, iar cateva ore mai tarziu a decedat.

Raed Arafat spune ca Romanii ar trebui sa se informeze despre beneficiile vaccinarii de pe website-urile autoritatilor din Romania, sau chiar de pe cele ale altor tari, daca nu au incredere in cele romanesti, dar important este sa se informeze pentru ca datele stiintifice sunt aceleasi peste tot.

“Din păcate, aceste cazuri apar pe ici, pe acolo, în unitățile de primiri urgență, în diferite locații, da, și apar la oameni … adică sunt oameni care nu cred, deci încă merg după dezinformările care spun că virusul nu există, că vaccinarea este rea, că nu pot să se trateze. Sunt unii care cred că oxigenul le face rău.

Deci, toate aceste dezinformări care s-au făcut pe rețelele de socializare sau răspândite de una sau alta din persoanele care au vorbit public, din păcate, încă au impact asupra persoanelor. Mai auzim printre explicațiile la “de ce nu te vaccinezi?”: “Păi vreau să fac copii sănătoşi”. Pentru că unii au rămas cu ideea că vaccinul face ceva la copiii care urmează să se nască, în condițiile în care nu este nici o dovadă, nu este nimic care să probeze acest lucru. Astea sunt doar minciuni și nu există deloc probe științifice, nu e pe baza științifică ce se vorbește acum.

De aici spun că va trebui oamenii să se informeze, totuși. Pe lângă aceste informații, să ia și site-urile oficiale să le citească măcar şi să vadă ce informații le dau. Dacă nu au încredere în site-urile din ţară, să intre pe site-urile oficiale din alte țări. Sunt mulți care știu și alte limbi și acum e ușor: iei textul de pe un site oficial și îl traduci și poţi să îl citești. Important este să se informeze corect, să aibă grijă de sănătatea lor, dar și de sănătatea celor care sunt în jurul lor.”