Romania: Explozie de Infectari cu Carantinari si Restrictii

Romania Explozie Infectari Carantinari Restrictii

Romania a inregistrat o explozie de infectari in valul 4 al Coronavirus, iar din pacate asta a adus deja carantinari de localitati, dar si noi restrictii care au fost impuse in alte localitati in care deocamdata ratele de incidenta nu au crescut la cote alarmante.

Romania a inregistrat ieri un record de cazuri noi de Coronavirus in valul 4, dar cresterea exploziva a fost una care a surprins foarte multa lume pentru ca numarul de cazuri este aproape dublu fata de cel de acum o saptamana, adica o crestere de peste 90%.

Romania a inregistrat pana ieri cresteri de 50%, in general, a numarului de cazuri noi de la o saptamana la alta, insa acest lant a fost rupt in 14 septembrie, cu o crestere de peste 90%, iar asa s-a ajuns la o cifra asteptata la finalul acestei luni, nu la jumatatea ei.

Romania are deja 7 localitati carantinate si restrictii reimpuse in multe altele, judetul Satu Mare intrand deja in scenariul Galben cu o rata de incidenta de peste 2.6/1000, iar Cluj-Napoca se pregateste sa reintroduca restrictii din cauza ratei mari de incidenta din oras.

Romania Explozie Infectari Carantinari Restrictii grafic

Romania ar urma sa treaca prin cel mai puternic val de infectari de pana acum, conform secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, iar asta pentru ca numarul de persoane vaccinate este cu mult mai mic decat cel necesar pentru o protectie colectiva ridicata.