LUNA: Anuntul INCREDIBIL, Decizia pentru Viitorul Omenirii

LUNA comunicatii

LUNA este viitorul omenirii, cel putin in ceea ce priveste explorarea spatiala, iar o decizie extrem de importanta pentru indeplinirea obiectivelor marete ale agentiilor spatiale a fost anuntata in mod oficial. Cei de la ESA, Agentia Spatiala Europeana, au anuntat semnarea unui contract cu o companie care dezvolta sateliti pentru a crea un sistem de comunicatii in jurul lunii, unul care va facilita comunicatiile mult mai usoare cu Pamantul, insa acesta e doar inceputul.

LUNA va avea, multumita acestui sistem de sateliti, inclusiv un sistem de geolocalizare, acel GPS pe care-l stim cu totii, iar asta tot multumita satelitilor care vor sta in orbita celui mai apropiat obiect cosmic fata de Pamant. Contractul pe care ESA l-a incheiat cu aceasta companie americana este gandit pentru a facilita instalarea mai multor sateliti in jurul orbitei pe care o are luna, iar de aici apar multiple beneficii pentru omenire si viitoarea baza lunara.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL, Decizia pentru Viitorul Omenirii

LUNA comunicatii sateliti

LUNA va avea acesti sateliti trimisi in orbita sa de catre o companie britanica in cadrul unui proiect care se numeste Pathfinder, iar ESA, NASA, si alte agentii spatiale vor cumpara acces la capacitatea sa de transmisie. Evenimentul in sine este unul istoric, iar asta deoarece comunicatiile intre luna si Pamant vor fi extrem de importante nu doar pentru misiunile care vor avea loc acolo, ci si pentru misiunile care implica trimiterea de sonde spatiale in sistemul solar.

“Explorarea este despre descoperirea și întoarcerea cunoștințelor pe Pământ, așa că în noua eră a explorării lunare avem nevoie de un serviciu de comunicații robust și rapid. Serviciul Lunar Pathfinder al SSTL va fi disponibil tuturor, permițând științei lunare cu costuri mai mici, demonstrației tehnologice și explorării comerciale. În calitate de lider în explorarea lunară, ESA intenționează să își folosească serviciile pe scară largă. Suntem încântați să ne înscriem ESA ca client ancoră pentru serviciile de comunicare din misiunea noastră Lunar Pathfinder. Colaborăm cu ESA din 2018 pentru a acoperi Lunar Pathfinder pentru piața comercială și așteptăm cu nerăbdare să ne realizăm ambiția de a furniza servicii și date de navigație rentabile pentru utilizatori din întreaga lume.”

LUNA are si o parte intunecata care nu este explorata chiar atat de intens de catre omenire, insa acest sateliti vor permite nu doar explorarea sa, ci si crearea de harti cu geolocalizare foarte exacta, ceva extrem de important. Desigur ca abia dupa ce va fi facuta reteaua Pathfinder in orbita de pe luna vom afla cat si cum va functiona totul, astfel ca ramane sa vedem in ce masura agentiile spatiale vor fi multumite de ceea ce primesc in schimbul acordurilor de acum.

LUNA va avea aceasta retea de sateliti “instalata” in orbita sa undeva dupa anul 2025, adica dupa ce vor ajunge acolo si primii astronauti care urmeaza sa exploreze suprafata sa.