Coronavirus Romania: Gravitatea Raspandirii in Functie de Procentul de Vaccinare

Coronavirus romania raspandire infectari vaccinare

Procentul de vaccinare impotriva Coronavirus in randul oamenilor determina intr-o extrem de mare masura felul in care virusul se raspandeste in comunitatile in care exista persoane susceptibile de a fi infectate, iar mai jos puteti vedea si care e situatia Romaniei.

Romania are doar putin peste 30% din populatia generala vaccinata impotriva Coronavirus, iar in simularea de mai jos puteti vedea ca asta conteaza mai deloc in felul in care se raspandeste varianta Delta, chiar daca unii facut anticorpi din infectii anterioare.

“Transmiterea SARS CoV-2 în funcție de procentul de persoane vaccinate!
Cu cât procentul de persoane vaccinate este mai mare cu atât numarul de cazuri și rata de infecție scad, oferind timp suficient sistemului medical pentru tratarea persoanelor infectate.
Datele disponibile pentru variantele inițiale ale SARS-CoV-2 au arătat că o persoană infectată cu virusul îl transmite mai departe, în medie, la alte două, trei persoane. Varianta Delta este mult mai transmisibilă. O persoană infectată poate transmite virusul la alte 6-8 persoane.
Persoanele vaccinate întrerup lanțul de transmitere, limitează semnificativ numărul de cazuri din focare și scad viteza de răspândire a virusului în populație.
Condițiile prezentate în video sunt pentru variantele inițiale, în care o persoană infectată cu virusul îl transmite mai departe, în medie, la alte două, trei persoane iar modelele sunt caculate pentru o eficiență de 70% a vaccinurilor impotriva infecției.
Pentru un efect similar cu cel observat în panoul din dreapta (60% vaccinați) pentru o variantă mai infecțioasă (cum e Delta) ar trebui ca peste 90% din oameni să fie vaccinați cu un vaccin cu eficiență de peste 80%.
Chiar dacă imunitatea colectivă este mai dificil de atins pentru o variantă foarte transmisibilă, vaccinarea împreună cu unele masuri de control non-farmaceutice (purtarea măștii de protecție în interior și spații aglomerate, distanțarea fizică, limitarea contactelor interumane etc.) pot contribui împreună la limitarea magnitudinii unui val epidemic.”