ING Bank: Mesajul Oficial de ALERTA Emis Tuturor Clientilor

ING Bank securizare

ING Bank a emis un mesaj oficial de alerta pentru clientii sai din toata Romania in momentul de fata, unul despre care ar trebui sa stie oricine ii foloseste serviciile in momentul de fata. Cei de la ING Bank au decis sa le arate romanilor un mesaj care este transmis prin SMS unor clienti din tara, acesta facand parte dintr-o campanie de tip phishing a carei menire este de a ii convinge pe oameni sa isi cedeze datele de logare in platformele sale de internet banking.

ING Bank emite de ceva vreme avertismente de acest gen pentru clientii sai din toata tara, iar asta pentru ca de cateva saptamani clientii bancii sunt principala tinta a unui atac destul de complex. Dupa cum puteti vedea si in mesajul publicat mai jos de catre cei de la ING Bank, li se spune clientilor ca au contul blocat si ca trebuie sa acceseze un website pentru a-l debloca, dar desigur ca acela este unul fals, iar cand ei isi introduc datele acolo, de fapt le cedeaza atacatorilor.

ING Bank: Mesajul Oficial de ALERTA Emis Tuturor Clientilor

ING Bank le cere romanilor sa nu acceseze vreodata link-urile de acest gen care le-au fost trimise prin email, sau SMS, si sa nu isi introduca in ele datele de logare in HomeBank, cele personale, ale cardurilor, etc. ING Bank spune ca banca, sau angajatii sai, nu le cer vreodata clientilor sa isi furnizeze datele personale intr-un asemenea mod, astfel ca atunci cand primiti un mesaj de acest gen, ar trebui sa fiti vigilenti pentru ca e probabil unul de tip phishing.

ING Bank le arata clientilor sai si o pagina de pe website-ul sau in care exista mai multe informatii cu privire la modul in care ne putem da seama daca suntem tinta unui asemenea tip de atac. Tot acolo gasiti si informatii cu privire la pasii pe care ar trebui sa ii parcurgeti daca ati cedat datele personale in cadrul unui asemenea atac, astfel ca e bine sa urmati sfaturile bancii pentru a fi siguri ca nu aveti datele personale furate de catre cineva.

ING Bank incearca sa ii ajute pe romanii din toata tara sa isi protejeze datele personale in fata hackerilor care vor sa le fure, si sa incerce sa le fure inclusiv banii, asa ca este bine sa fiti extrem de atenti.