Raed Arafat: Acces INTERZIS la Restaurant Fara Vaccinare, Vindecare

Raed Arafat a vorbit despre o masura extrem de importanta care a fost luata de catre Guvernul Romaniei, mai exact interzicerea accesului in restaurante a persoanelor care nu au fost vaccinate sau vindecate dupa infectare, in ultimele 6 luni, testarea nemaifiind suficienta.

Raed Arafat spune ca aceasta masura e luata deoarece persoanele care nu sunt vaccinate, sau vindecate in ultimele 6 luni, se pot imbolnavi si pot face forme grave, apoi pot ajunge sa puna presiune mare pe sistemul medical, deci accesul lor e interzis in restaurante in localitatile cu rata de incidenta de peste 6/1000 locuitori.

“Să nu folosească certificatul verde la restaurante și peste tot. Dacă aveam persoanele care merg, dacă aveam procentul de vaccinare destul de mare în sensul în care să știm că cei care se infectează, mult mai puțini dintre ei ajung la terapie intensivă, poate că ajungeam să facem ce a făcut Danemarca, ce au făcut alte țări.

Dar, la acest moment, nu ai cum și vedem care este, de fapt, impactul. Vedem impactul pe sectorul sanitar, care este unul foarte serios la acest moment. Motivul acestui impact, în mod deosebit, este că avem un teren prielnic de răspândire și de impact al variantei Delta.

Ea se răspândește repede, foarte ușor, are impact mai ales asupra persoanelor care nu au beneficiat de vaccinare. Acesta este motivul pentru care se ajunge în terapie intensivă, se ajunge la nevoi mari de oxigen, se ocupă paturile din spital. Altfel, marea majoritate a celor vaccinați au simptome foarte ușoare.

Într-adevăr, au ajuns unii vaccinaţi să aibă nevoie de asistență avansată, dar erau în vârstă foarte înaintată și cu foarte multe probleme medicale asociate, cum zicem noi, comorbidități.”