DACIA Logan: Decizia Parlamentului European care SURPRINDE

DACIA Logan parlament

DACIA Logan este una dintre cele mai importante modele de care este vanduta in Romania si Europa, impreuna cu Sandero generand vanzari insemnate pentru grupul romanesc detinut de catre Renault. Dupa cum prea bine stiti deja, la inceput de an 2021 au fost lansate noi modele ale DACIA Logan si Sandero pentru clientii din Romania si toata Europa, iar ele au fost destul de bine primite de catre cei care au dorit sa le cumpere in toata lumea.

DACIA Logan este populara pentru ca este ieftina pentru ceea ce ofera, la fel si Sandero, insa din pacate acest lucru vine si cu un foarte mare dezavantaj deoarece nivelul de siguranta oferit este sub asteptarile multora. Noile modele ale DACIA Logan si Sandero au obtinut doar 2 stele in testele Euro NCAP, iar Parlamentul European vrea acum ca atat producatorii auto, cat si asiguratorii, sa faca schimbari in ofertele si prezentarile proprii pentru a-i alerta pe clienti.

DACIA Logan: Decizia Parlamentului European care SURPRINDE

DACIA Logan este direct vizata de o noua rezolutie din 6 octombrie a Parlamentului European prin care li se cere asiguratorilor sa tina cont in ofertele de asigurare si de nivelul de siguranta pe care il au masinile pe care le asigura. Parlamentul European le cere statelor membre sa se gandeasca sa le ofere stimulente companiilor de asigurari pentru a crea oferte avantajoase pentru cei care cumpara masini sigure, DACIA Logan si Sandero, fiind in categoria celor cu 2 stele Euro NCAP, deci neincluse in asemenea tipuri de oferte.

DACIA Logan este o masina ieftina pentru care cam oricine poate incheia o asigurare ieftina, insa daca planul Parlamentului European va fi aplicat, atunci nu e exclus ca asigurarile pentru masinile mai putin sigure sa creasca. Ideea Parlamentului European e una logica si buna, iar asta pentru ca stimularea cumpararii de masini sigure ajuta la protejarea vietii oamenilor, chiar daca DACIA Logan nu poate fi considerata o masina nesigura, exista destule lipsuri fata de alte masini mai sigure.

DACIA Logan, sau Sandero, nu vor fi modificate substantial pentru a putea obtine rezultate bune in testele de siguranta Euro NCAP deoarece asta ar creste pretul de vanzare, dar poate ca vor exista mai multe elemente de siguranta in ele.