Raed Arafat: Valul 5 al Coronavirus este Complet Posibil in Romania

Raed Arafat Valul 5 al Coronavirus este Complet Posibil in Romania

Raed Arafat a afirmat astazi in cadrul unei emisiuni televizoate ca valul 4 de infectare cu Coronavirus este complet posibil in conditiile in care in Romania rata de vaccinare este foarte mica si exista destui oameni care raman vulnerabili pentru inca un val.

Raed Arafat face aceasta afirmatie in contextul in care valul 4 inca nu a ajuns la varf in Romania si ne asteptam la mult mai multe zile cu peste 10.000 de infectari, astfel ca vaccinarea si respectarea masurilor de protectie sunt singurele metode prin care ne putem proteja.

“Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi.

Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă.

Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.”