Coronavirus: Cati Romani au Generat Certificate COVID

Coronavirus Cati Romani au Generat Certificate COVID

Autoritatile din Romania au anuntat cate certificate COVID au fost generate pana in momentul de fata in toata tara, si vorbim despre aproape 5 milioane, iar 95% dintre ele sunt facute de catre persoane care au fost deja imunizate pana in momentul de fata.

Numaru mare de certificate generate are pe de o parte legatura cu obligatia de a demonstra ca oamenii sunt vaccinati, vindcati, sau testati, pentru a participa la anumite activitati, iar pe de alta parte pentru participarea la loteria vaccinarii, care saptamana aceasta are a treia extragere.

“Pentru început, câteva chestiuni legate de certificatul digital european pentru COVID. Sunt 4.930.589 de certificate eliberate până pe data de 12 octombrie; la fel, aproximativ 95% sunt certificate eliberate care atestă vaccinarea. Cu privire la vaccinarea în rândul operatorilor economici privați, această activitate continuă.

A fost finalizată de către 627 de companii, dintre care 95 în domeniul HoReCa, iar în momentul de față sunt încă 30 de companii care desfășoară această activitate. La fel, vaccinări în locații atipice, din dorința de a merge mai aproape de oameni – fie că vorbim de târguri, fie că vorbim de piețe, de parcări are supermarketurilor. Sunt 117.651 de persoane vaccinate prin astfel de abordări, în mai multe județe: în Galați, drive-thru-ul din Galați a vaccinat până acum 26.541 de persoane.”