Florin Citu: Certificatele COVID pot fi Impuse la Supermarket

Florin Citu, actualul prim-ministru al Romaniei, a facut un anunt extrem de important cu privire la certificatele COVID pe care Romania incepe sa le foloseasca mai serios pe plan intern, afirmand ca el ar dori ca ele sa fie impuse inclusiv pentru acces la supermarket si hypermarket, nu doar in magazinele non-esentiale.

Florin Citu spune ca inclusiv persoanele testate vor putea avea acces la magazinele esentiale sau non-esentiale, astfel ca nu va exista o restrictie doar pentru persoanele vaccinate, ceea ce desigur ca va mai reduce presiunea in urma aplicarii unei asemenea masuri.

“Asta nu este restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat, deci sunt trei variante simple. Așa și când mergi la doctor, să știţi, trebuie să testezi pe propriii bani dacă vrei să mergi la spital.

Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine, da. Da. Aş merge pe această idee, da. Am făcut astăzi o propunere… Exact, acolo sunt modificări pe care le facem la aprobarea ordonanței, dar eu spun uitându-mă la măsuri aceasta ar fi una dintre cele mai bune măsuri, cred eu, de punctul meu de vedere, folosirea certificatului verde.

Nu. Noi am făcut acest proiect de lege doar pentru sistemul de sănătate, public şi privat şi IGSU şi aviație, celelalte nu sunt incluse, celelalte instituţii. Dar pentru privat, nu… certificatul verde nu este pentru angajați, știţi foarte bine că asta a fost și până acum situația.

Dacă specialiștii… Sunt comisii de sănătate în Parlamentul României și ar trebui să vorbim cu ei, dacă ei consideră că este oportun acest lucru, vom vedea și vom analiza. Dar în acest moment nu este o propunere. Este o propunere pe care am discutat-o cu ministrul sănătății, Cseke Attila, o vom duce să o discutăm și în grupurile parlamentare, este doar o propunere pe care am făcut-o eu, am discutat-o cu domnul ministru și vom merge cu ea în grupurile parlamentare.”