Politia Romana: Mesajul pentru Utilizatorii de Trotinete Electrice

Politia Romana Mesajul Utilizatorii Trotinete Electrice

Politia Romana transmite un mesaj foarte important pentru utilizatorii de trotinete electrice, iar asta pentru ca exista foarte multi care ar trebui sa stie despre noile prevederi legislative in ceea ce priveste utilizarea acestor tipuri de vehicule pe drumurile publice.

Politia Romana le aduce in atentie romanilor ca trotinetele electrice nu pot fi folosite pe trotuare din cauza noilor modificari legislative, astfel ca trebuie sa circulati cu ele numai pe drumurile publice, fara a mai fi posibila deplasarea pe trotuare, care sunt dedicate pietonilor.

“Dragi utilizatori de trotinetă electrică,

După cum bine știți, a apărut o serie nouă de reglementări privind utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice, așa că, o să vă prezentăm treptat câteva dintre acestea.

Abaterea de la ele se sancționează contravențional!

Au fost introduse pentru a vă proteja, atât pe voi, cât și pe restul participanților la trafic, pietoni, conducători auto.

  1. Este interzisă deplasare pe trotuar, spațiu destinat exclusiv pietonilor!
  2. Acestea se conduc pe pista pentru bicicletă, când aceasta există și în aliniament, pe drumurile publice, iar(ESTE FOARTE IMPORTANT), schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorului pe lângă trotinetă!
  3. Pe timpul nopții, staționarea trotinetei pe partea carosabilă este interzisă!

Vă lăsăm doar aceste 3 reglementări și promitem că o să revenim.”