Valeriu Gheorghita: Masura Urgenta Anuntata pentru Valul 4

Valeriu Gheorghita a anuntat pentru milioane de romani din toata tara o noua masura de urgenta care trebuie pusa in aplicare cat se poate de repede, iar asta deoarece apetitul crescut al romanilor pentru vaccinare trebuie sa fie intapinat si de centre deschise in toata tara.

Valeriu Gheorghita spune ca vor exista mai multe centre de vaccinare cu program prelungit in toata tara, si ca se vor mai organiza maratoane de vaccinare pentru ca romanii sa aiba posibilitatea de a se vaccina mai usor oricand au dorinta de a face acest lucru pentru a se proteja.

“De asemenea, aș vrea să spun că ținând cont de această adresabilitate în creștere a persoanelor pentru vaccinare, am decis ca pentru Municipiul București, la fiecare final de săptămână, până la încheierea anului, să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector, practic, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare.

În următoarele zile vom anunța care sunt centrele în care vom avea un program prelungit. Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8:00 dimineața până la 12:00 noaptea, iar pe perioada nopții să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor și numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12:00 noaptea – 8:00 dimineața este semnificativ mai scăzut și atunci probabil că aceste centre vor funcționa cu program prelungit și nu vor fi 24 de ore din 24.

Cu privire la vaccinarea în locaţiile atipice, aşa cum a fost şi maratonul din acest weekend, aşa cum este şi maratonul din cele şase spitale militare aflat în desfășurare și așa cum vom continua și în perioada următoare în weekend-uri, tocmai pentru a crește accesibilitatea persoanelor la vaccinare, putem să remarcăm că pentru toate aceste locaţii care deja există, avem o creştere de 12% a numărului persoanelor vaccinate faţă de săptămâna trecută.

De asemenea, în aceste două zile din octombrie, așa cum s-a anunțat deja, Ministerul Apărării Naționale organizează maratonul de vaccinare “Împreună pentru viață, împreună pentru viitor” în cele șase spitale militare din țară: din Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Brașov și Timișoara. Acest maraton se încheie în această seară la orele 20:00. Până la acest moment sunt aproape 4.700 de persoane care au fost vaccinate în cele șase centre, așa cum am amintit.”