Andrei Baciu: Masura Importanta Anuntata Oficial Romanilor

Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat intr-o conferinta de presa recenta o foarte importanta masura care se aplica pentru toata Romania, mai exact el a dezvaluit faptul ca grupul de experti din spatele CNCAV nu este infiintat special pentru pandemia de Coronavirus.

Andrei Baciu spune ca acest grup de experti exista inca din 2009, iar rolul sau este de a furniza o baza stiintifica pentru politici de sanatate publica in cazul vaccinarii pentru o varietate de virusi, astfel ca activitatea sa va continua si dupa ce pandemia Coroanvirus se va reduce in intensitate.

“Este o întrebare foarte, foarte bună. Lucrurile nu se suprapun, în sensul în care Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare, ceea ce facem astăzi şi ceea ce am făcut reprezintă de fapt gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acesta este rolul acestui comitet. Grupul de experți care a fost înființat, de fapt a fost reoperaționalizat, este un comitet care a fost înființat în 2009 și are de fapt rolul de a furniza o bază științifică pentru toate politicile de sănătate ale Ministerului Sănătății în toată problematica vaccinării, deci nu numai pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ci pentru toate vaccinurile, și pentru toate campaniile de vaccinare pe care le desfășoară Ministerul Sănătății.

Rolul acestui grup este acela de a furniza expertiză științifică, inclusiv pentru CNCAV poate furniza la cerere oricui și de fapt are rolul de a definitiva pe termen mai lung, asigurând o continuitate în generarea de politici de sănătate publică privind vaccinarea împotriva COVID-19, dar în general împotriva tuturor bolilor pentru care avem vaccin.”