Valeriu Gheorghita: Avertizare Dura a Romanilor in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite o avertizare foarte dura pentru romanii din toata tara in plin val 4 de infectari generate de catre Coronavirus, iar asta pentru ca este adusa in discutie rusinoasa problema a falsificarii certificatelor de vaccinare de catre medici si oameni de rand.

Valeriu Gheorghita spune ca aceasta situatie ne face de rusine in toata Europa, dar si ca MAI a inceput sa se uite mult mai atent la aceste cazuri si sa combata fenomenul in intreaga tara, mai multe actiuni de identificare si oprire a celor care emiteau certificate false fiind facute in ultimele saptamani.

“Ne îngrijorează foarte mult, și nu doar că ne îngrijorează, ne și mâhnește această situație pentru că este absolut rușinos, din punctul meu de vedere, pentru corpul medical care participă la astfel de acțiuni frauduloase și care încurajează astfel de acțiuni.

Chiar astăzi am avut o discuție cu domnul ministru Lucian Bode legat de această temă și pot să fac garantez că în momentul de față toate structurile abilitate sunt implicate atât în identificarea celor care au și fac astfel de practici, dar și în derularea anchetelor pe mai departe, încât cei care au participat la astfel de activități să își primească pedeapsa cuvenită.

Din punctul meu de vedere, toleranța față de astfel de activități este zero și cred că dacă cei care nu înțeleg în momentul de față gravitatea situației, pentru că nu este doar una medicală, că omul respectiv își pune viața în pericol, este și una care nu face altceva decât să decredibilizeze România în general, la nivel mondial și în Europa, decredibilizează foarte mult corpul medical și tot efortul făcut de colegii noștri în această pandemie de aproape doi ani de zile.

Și, mai mult decât atât, trebuie să înțelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin hotărâre de guvern, ci și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă națională. Și dacă cineva nu a înțeles acest lucru până astăzi, are o mare problemă.

Trebuie să înțelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor și afectează grav credibilitatea României pe plan internațional. Este de neacceptat acest lucru, mai ales când vine din partea unui cadru medical.”