Ministrul Educatiei: Hotararea Oficiala Anuntata si Impactul in Scoli

Ministrul Educatiei Hotararea Oficiala Anuntata Impactul Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat o decizie extrem de importanta care a fost luata pentru scolile din toata Romania, iar asta deoarece autoritatile din tara noastra au hotarat ca elevii care au de sustinut in urmatoarea perioada teze, sa le poata sustine cu prezenta fizica in unitatile de invatamant, ceva perfect normal.

Ministrul Educatiei a spus deasemenea ca elevii care au vreo vulnerabilitate care este certificata medical, adica exista un certificat medical care sa o ateste, vor putea sa sustina tezele si in format online, de acasa, iar aici probabil ca vor fi inclusi si cei care in aceasta perioada sunt depistati ca fiind infectati de Coronavirus.

“Atata vreme cat teza nu mai este 50% ca pondere din nota finala, este doar 25%, restul de 75% fiind constituita din media dintre cele doua note în afara de teza – deci au o pondere de 37,5% fiecare, deci mai mare decât teza – teza rămânând singurul si ultimul bastion in calea irelevantei notelor, ea se va da cu prezenţă fizica. a fost hotarat la final de luna noiembrie.

Toate liceele, cu exceptia celor pe filiera tehnologica, vor avea numarul tezelor redus la 3 teze. Deasemenea materia pentru BAC, sau Evaluarea Nationala, va ramane in continuare adaptata specificului acestui an scolar, deci este deja “periata”, si va ramane “periata”.

Un ordin de ministru va permite micsorarea numarului de note necesar incheierii situatiei scolare, la minimum 2 note. In mod normal ar fi trebuit sa fie un numar de note egal cu numar de ore alocat saptamanal acelei discipline. Vom ramane cu minim 2 note, care vor avea impreuna o pondere de 75% din media finala.

Teza va avea o pondere de 25% din media finala, cu alte cuvinte, fiecare dintre 2 note pe care elevii le vor obtine la clasa, fie cu prezenta fizica, fie cu prezenta online, vor avea o pondere mai mare decat teza. 75% doua note, 37.5% ponderea unei note, mai mare decat ponderea pe care o va avea teza.

Pentru a explica foarte clar ca teza nu mai este cu o pondere de 50%, cum era atunci cand eu, sau dumneavoastra, dadeam teze, ea avand o pondere de doar 25%, insa teza va trebui data cu prezenta fizica. a declarat Sorin Cimpeanu la inceputul lunii noiembrie.